زمان تقریبی مطالعه: ۹ دقیقهدر حالی که سال ۲۰۲۰، دورهای دشوار و پر از حوادث تلخ بوده، اما تجارت در صنعت بازیهای ویدیویی بهشدت رونق گرفته است. بیشتر کسب و کارها و در کنار آن، استودیوهای بازیسازی به جهت همهگیری ویروس کرونا هرکدام به شکلی درگیر این مشکل شدند و در نتیجه آن بسیاری از توسعهدهندگان مجبور به دورکاری از خانه گردیدند. همین مساله باعث شد که توسعه بازیها با مشکل و تعویق روبرو شود. از طرف دیگر خانهنشینی مردم جهان، فروش بازیهای ویدیویی را به شکل سرسام آوری افزایش داد. سال ۲۰۲۰ یک دوره دیدنی و جذاب برای ویدیوگیم بود. جدا از این که با کنسولهای توانمندی برای نسل نهم آشنا شدیم، دهها عنوان جدید و بلندپروازانه منتشر شدند. از IPهای جذاب و جسورانه گرفته تا دنبالههای مورد انتظار و ریمسترهای باشکوه. آثاری که نشان دادند که کنسولهای جدید کمپانی سونی و مایکروسافت چه کارهایی میتوانند انجام دهند و بازیهایی که ثابت کردند کنسولهای قدیمیتر هنوز هم میتوانند تجریبات شگفتانگیری را به ارمغان بیاورند. محدود کردن بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ به ۵ عنوان، کار سادهای نیست. اما پس از رایگیریهای فراوان و چند استدلال و کمی بحثهای دوستانه، انتخاب تحریریه جی تری از ۵ عنوان بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ مشخص شده است. آثاری که شاید کمی سال ۲۰۲۰ میلادی را قابل تحمل کرده باشند. با ما همراه باشید.
رتبه ۵ | بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ | بازی Hades

بازی Hades
بازی Hades یک ماجراجوی roguelike در دنیای زیرین یونان است. گیمپلی هک اند اسلش دیابلو گونهی بازی با مکانیزمهای اعتیادآور Spelunky ترکیب شده تا در Hades همیشه در حال «فقط یک بار دیگر امتحان کردن» باشید. طبق رسم بازیهای روگلایک، هر بار که بمیرید همه چیز از ابتدا آغاز میشود و از این رو بازی از مرگ به عنوان ابزاری برای آموزش شما استفاده میکند. در حالی که طبیعتا در Hades ماهیت تکرارشونده و ناامیدی ذاتی ژانر roguelike نمود پیدا کرده است، اما این اثر توانسته با مکانیزمهایی جذاب، داستانی بهشدت گیرا و قرار دادن هدفی قابل لمس، روبرو شدن با این ویژگی را برای گیمر سهلتر کند. Hades بستهای کامل از بهترین ویژگیها است. دو ساعت کافی بود تا دهها بار در بازی مرگ را تجربه کنم و هر بار مشتاقانه برای پیشرفت بیشتر به عقب بر میگشتم. هر مرگ در نوع خود از طریق مکالمههای جدید، سلاحهای تازه یا داشتن کمی تجهیزات بیشتر از دفعه قبل، یک پاداش است. رویکرد Hades در داستانپردازی متفاوت است. با مرگ، یک حلقه بازی است که تکرار میشود، اما دیالوگها در این چرخهی تکرار، جدید هستند. در Hades از لحاط زمانی هرچه بیشتر پیش میروید داستان جدیدی برای شنیدن وجود دارد و ترفندهای جدید برای آموخته شدن یافت میشود. بازی Hades در فهرست بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ تحریریه جی تری رتبه پنجم را بدست آورد. این اثر دریچهای کوچک به دنیایی جدید است و تجربه آن به همه پیشنهاد میشود. این بازی در رویداد Game Awards 2020 توانست جایزه بهترین بازی مستقل سال را از آن خود کند.
رتبه ۴ | بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ | بازی Animal Crossing: New Horizons

بازی Animal Crossing: New Horizons
شاید این حرف کمی نامناسب به نظر برسد. اما بازی Animal Crossing: New Horizons در بهترین زمان ممکن منتشر شد. وقتی مردم در خانه نشسته بودند با انتظار به اینکه چه اتفاقی در ادامه سال ۲۰۲۰ خواهد افتاد، انیمال کراسینگ به یک منبع نجات برای کاربران بازیهای ویدیویی و اثری آرامشبخش در مقابل دنیای واقعی ترسناک و غیر قابل پیشبینی تبدیل شد. جامعهای که گیمر در بازی شکل میدهد، دقیقا چیزی بود که مردم در جهان واقعی نیاز داشتند. تجارت شلغم، صید ماهی، کشف فسیلهای باستانی و صد فعالیت دیگر به صورت Real Time و در نهایت ساختن یک جزیره عالی، مردم را با وجود انزوای جسمی ناشی از همهگیری یک ویروس بد قلق، به یکدیگر متصل میکرد. مسالهای که در سال ۲۰۲۰ میلادی بیشتر از هرچیزی به آن نیاز داشتیم. Animal Crossing: New Horizons اثری است که حواس شما را از دنیای واقعی دور میکند. میتوان ساعتها مشغول به تجربه این بازی بود و همیشه فسیلی برای کشف کردن، شهر بازی و جزیرهی دوستی برای سفر کردن و بالونی برای شلیک کردن وجود داشته باشد. کمپانی نینتندو با بروزرسانیهای فصلی و مداوم و پشتیبانی همیشگی، جذابیت بازی را همیشه در سطح بالایی نگه داشته است. بدون شک بازی Animal Crossing: New Horizons از بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ است و برای سالهای پیش رو در زندگی بسیاری از کاربران وجود خواهد داشت.
رتبه ۳ | بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ | بازی Ori and the Will of the Wisps

بازی Ori and the Will of the Wisps
دنباله ساخته شده توسط استودیو Moon Studios، دقیقا همان کاری را که یک دنباله باید انجام دهد، انجام میدهد. Ori and the Will of the Wisps بر پایه اثر اصلی خود بنا شده است تا جهانی پیچیدهتر و رنگارنگتر را ایجاد کند و تجربهای بزرگتر را برای گیمر رقم بزند. این مقیاس بزرگتر گاهی باعث میشود تا کاربر برخی از جزییات و مهارتها را در جهان بازی از دست دهد. اما پشت سر گذاشتن چالشهای جدید، خلاقیت بیشتری میطلبد و این پلتفرمر جذاب را دقیقتر و برازندهتر میکند. Ori با فضای پلتفرمر دو بعدی و مکانیکهای جالب خود در سر خوردن و پریدن و نور دنبالکنندهای که هرگز تکراری نمیشود، گیمر را غرق در دنیایی مملو از موجودات عرفانی میکند. جهانی که اشارات فراوانی به فرهنگ عامیانه و افسانههای اروپا دارد. این بازی در واقع یک نمونه درخشان از چگونگی ساخت دنباله است. توسعهدهندگان در حالی که تقریباً همه چیز را میتوانستند تغییر دهند اما هسته اصلی آنچه را که باعث لذت بردن از اصل بازی میشد را حفظ کردند. اگر میخواهید اثری را تجربه کنید که گذر زمان را حس نکنید، اگر چیزی را میخواهید که ثابت کند چگونه یک بازی میتواند سندی بر هنر بودن مدیوم گیم باشد، اگر میخواهید از بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ و یک پلتفرمر اکشن با روشهای زیادی برای مبارزه لذت ببرید، نمیتوانم به اندازه کافی توصیه کنم تا Ori and the Will of the Wisps را تجربه کنید.
رتبه ۲ | بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ | بازی Ghost of Tsushima

بازی Ghost of Tsushima
انتظار نداشتم که Ghost of Tsushima را دوست داشته باشم. در سالی که پر از بازیهای بلاکباستر مانند Final Fantasy VII Remake و Doom Eternal و Nioh 2 بود، به نظر میرسید راهی وجود نداشه باشد که Ghost of Tsushima بتواند خود را همردهی عناوین پر خرج و پرفروش سال ۲۰۲۰ قرار دهد. اما آنچه رخ داد این بود که ماجراجویی جین ساکای در جزیرهی سوشیما، یکی از بهترین آثار جهانباز کنسول پلی استیشن ۴ شد. این گشت و گذار، همه انتظارات ما از یک بازی Open World را برطرف میکند. مخفیکاری میان علفزارهای بلند، آزاد کردن مناطق، ردیابی و سیستم جهتیابی با مکانیزمی بسیار جذاب، در کنار موقعیت تاریخی و شخصیتهای روحانگیز، گوست آف سوشیما را فراتر از یک اثر سامورایی و اپنورلد میبرد. مناظر در جزیره سوشیما خیرهکننده بود. موسیقی گوشنوازتر از این نمیتوانست باشد. دوئلهای تک به تک که بهطور موازی نیاز به استراتژی و مهارت داشت، در مقابله با شخصیتهایی که آنها را پیشتر متحد میخواندیم، بسیار تاثیرگزار بود. تنها نوشتن در مورد این بازی باعث میشود که مود سیاه و سفید کوروساوای بازی را فعال کنم و بار دیگر سوار بر اسب خود شوم و در سوشیما بتازم و یک هایکو دیگر بنویسم. Ghost of Tsushima قطعا از بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ است. همچنین بهتازگی این اثر برنده جایزه بهترین بازی سال مجله Famitsu شد.
رتبه ۱ | بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ | بازی the Last of Us Part II

بازی the Last of Us Part II
الی تنهاتر از همیشه است. اما تنهایی او اینبار و در the Last of Us Part II بیش از قسمت قبلی در خدمت داستان است. الی هر چه که بیشتر انسایت خود را از دست میدهد و در وسواس انتقام غرق میشود، دشمنان او همزمان ماهیت انسانی بیشتری میگیرند همین مساله، روبرو شدن گیمر با سری اختلافات اخلاقی ویرانگر را به همراه دارد. بازی the Last of Us Part II بر خلاف آنچه در نگاه اول به نظر میرسد، تغییرات زیادی را نسبت به نسخه اول خود داشته است که این تغییرات باعث ناامیدی، تعجب و حتی عصبانیت برخی از کاربران شده است. اما دنبال کردن الی در سفری برای انتقام، گیمر را به قلمروهای اخلاقی تاریکی میبرد و در یک پیچ و تاب غیر منتظره در روایت، داستان و گیمپلی، بازیکن را مجبور میکند تا در کشمکش یافتن پاسخ برای سوالاتی به ظاهر ساده باشد. حق با چه کسی است؟ با کدام یک همدلی میکنم؟ چرا ببخشم چرا انتقام بگیرم؟ چرا متنفرم؟ گیمر هرچه بیشتر در دنیای پساآخرالزمانی سیاتل فرو میرود، بیشتر حس میکند که چقدر استودیو ناتی داگ با عشق و علاقه این اثر را ساخته است. the Last of Us Part II دارای صحنههای ناراحتکننده و خشن بسیار زیادی است. اما لحظهای که بیش از همه خودنمایی میکند، غرق در آرامش، شیرینی و سکوت است. جوئل، الی را در روز تولش در یک گشت و گذار در موزهای ویران شده از استخوانهای دایناسورها و فضاپیمایی خاک خورده غافلگیر میکند. احساسات این دو وقتی با تماشای دستاوردهای بشریت از فضا گره میخورد، گسترهی صمیمیت روابط بین آنها را بیشتر نشان میدهد. هنگامی که جوئل و الی درون یک فضاپیمای قدیمی در موزه کنار هم نشستهاند، الی هدیه تولدی را که به او داده شده گوش میکند. شنیدن صدای ضبط شده از مکالمه نیل آرمسترانگ در فضاپیمای آپولو ۱۱ با مرکز فضایی هیوستون در زمان پرتاب شاتل فضایی به بیکرانگی آسمان، باعث میشود تا الی چشمانش را ببندد و با احترام گوش دهد. لحظهای صمیمانه که بر پیوند جدانشدنی جوئل و الی تأکید دارد و بدون شک بهترین پلان یک بازی در سال ۲۰۲۰ است. بازی the Last of Us Part II رتبه اول بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ را از نظر تحریریه جی تری بدست آورده است.

نتیجه انتخاب تحریریه جی تری از بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ میلادی
پدیده سال | بازی Among Us

بازی Among Us
بازی Among Us در مقایسه با سایر بازیهای مولتیپلیر نظیر Fortnite، Warzone و حتی Fall Guys اثری به مراتب سادهتر است. شخصیتهایی که با گرافیک کارتونی و دو بعدی به طور کاملا دستی طراحی شده اند و گیمپلی که تنها نیاز به چند کلید ساده روی مواس و کیبورد دارد. حتی مینیگیم های کوچک نیز در چند ثانیه قابل یادگیری است. اما آنچه این بازی را پدیده میکند این است که Among Us یک بازی در مورد کار تیمی است. جایی که همه با هم کار میکنند تا سفینه را تعمیر کنند و این میان تشخصی دهند که به چه کسی میتوان اعتماد کرد. جلسات، گفتگوها، منطق و مهارتهای اجتماعی همه در کنار یکدیگر کمک میکنند تا دقیقا همه در دورهای که در خانه خود قرنطینه شدهایم، روابط اجتماعی خود را به شکلی عجیب اما واقعی داشته باشیم. پلتفرم توییچ و استریم شدن این بازی توسط گیمرهای فراوان، شاید مهمترین عامل در شناخته شدن Among Us بود. جدا از این، گیمپلی معاشرتمحور بازی نیز تاثیر فراوانی بر محبوبیت این عنوان گذاشت. هرچند بازی اولین بار در سال ۲۰۱۸ عرضه شد، اما Among Us اثری بود که سال ۲۰۲۰ حقیقتا به آن نیاز داشت. بنابراین پدیده سال با اقتدار بازی Among Us، محصول جمع و جور و جذاب کمپانی InnerSloth است.
نظر شما چیست؟ به نظر شما کدام اثر می تواند در فهرست بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ قرار گیرد. دیدگاههای خود را با جی تری به اشتراک بگذارید.
بیشتر بخوانید: